Kip op blik

Ingrediënten

–    Barbecue met deksel/klep
–    1 blikje bier naar keuze
–    Kruidenmengsel van bijv.:

o    Tijm
o    Rozemarijn
o    Paprikapoeder
o    2 teentjes knoflook

–    Kipkruiden
–    ½ verkruimeld kippenbouillonblokje
–    1 hele kip

 

Bereidingswijze

Steek de BBQ alvast aan, en was de hele kip ondertussen goed van binnen en buiten. Masseer de kip vervolgens in met kipkruiden. Om het beter te laten “plakken” kun je de kip eerst inkwasten met olijfolie. Giet de helft van het bier uit het blik (of drink het op) en doe het kruidenmengsel met het halve bouillonblokje in het blikje bij de rest van het bier.
Pak de hele kip bij de poten en zet de kip over het blik. Zet nu het geheel op het BBQ-rooster en rooster de kip met gesloten deksel in minimaal een uur gaar.  Check wel af en toe of het niet te snel gaat!


Terug naar overzicht