• Home
    • Over ons
    • Assortiment
    • Recepten
    • Openingstijden
    • Contact

Tam konijnbout – standaardrecept

Gepubliceerd: 15-12-13

Ingrediënten

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 konijnbouten, 2 tl tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl donker bier of 1 dl rode wijn.

Bereiding

Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Plaats de deksel schuin en voeg het vocht toe. Braad het geheel 60-90 minuten per kg, afhankelijk leeftijd en gewicht konijnbouten. Keer de bouten regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.

Tip

Bestrooi konijnbouten met konijnkruiden en voeg 2 tl mosterd toe.

Serveertip

Konijn, gekookte peultjes met spekblokjes en gepofte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

Bereidingswijze

Laatste recepten

  • Kalkoenrollade – standaardrecept
  • Hertengoulash
  • Hertenbiefstukjes in roomsaus
  • Hertenbiefstuk van de barbecue
  • Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus
Naar receptoverzicht >>

  • De Waal Malefijtstraat 113 | Katwijk aan Zee | info@poeliersterk.nl | Tel: 071-4016954

  • Copyright 2021 | ontwikkeld door Dune Pebbler | lid van: logo_nbpw

  • 7ads6x98y